TREAT OF THE AUTUMN
Baraviku zupa
Čau! 🍁
Lēnām rudens klātbūtne manāma ne tikai koku lapu nokrāsās, bet arī saule arvien retāk mūs apdāvina ar savu klātbūtni un siltumu. Tāpēc, izdomājām, ka jāuztaisa pirmā rudenīgā zupa no baravikām. 🍄🍂
Sēnes iedalāmas trijās šķirās. Baravikas pieder pie pirmās šķiras - visvērtīgākās un garšīgākās. Baravikās ir daudz A vitamīna, D vitamīns tās satur līdzīgā daudzumā kā sviests. Sēnes līdzīgi kā dārzeņi satur maz kaloriju, tās palielina sāta sajūtu un samazina apetīti, līdz ar to sēņu lietošana uzturā samazina aptaukošanās un metabolisma sindroma risku, kā arī diabētu. Tās samazina arī sirds slimību risku. Re, cik sēnes ir foršas! 🍄🌲💖
Tātad, atpakaļ pie ātri pagatavojamās baraviku zupas. 😍
Sastāvdaļas:
- Baravikas
- Kartupeļi
- Sīpoli
- Burkāni
- Garšvielas (izmantoju vecmammas gatavoto augu maisījumu)
- Olīveļļa
- Pēc izvēles - gaļa no kūpinātām ribiņām
- Baravikas kārtīgi noskalo un sagriež gabaliņos. (Ja vēlaties zupu kopā ar kūpinātu ribiņu gaļu, tad atdalām gaļu no ribiņām.)
- Sakapā sīpolus, nomizo kartupeļus un burkānus. Sarīvē burkānus, sagriežam kartupeļus.
- Liekam katlā ar ūdeni, vārīties sagrieztos kartupeļus.
- Liek sildīties pannu ar mazliet olīveļļu. Pirmos cepjam sīpolus, kad mazliet pacepušies, pievienojam baravikas un burkānus. (Pievieno arī ribiņu gaļu.)
- Kad viss ir kādu laiku pacepies, tad ievietojam katlā pie kartupeļiem un pievienojam garšvielas pēc izvēles. Es pievienoju vecmammas gatavotās garšvielas.*
- Kad kartupeļi mīksti, tad zupa gatava! Labu apetīti. 💥💓 Varam pievienot krējumu, tiem, kam prasās ''maigāku'' zupu.
Lai gardi garšo, Sintija 😋
Komentāri
Ierakstīt komentāru