DELICIOUS APPLE PIE

Ābolu pīrāgs

Hey! 

Mammas sakārdināta, devos cept ābolu pīrāgu. 🍎 Šī recepte man atgādina Latviju, rudens superaugli un ģimenes svētkus, kur viens no obligātiem desertiem bija gardais ābolu pīrāgs. 
Daži fakti kā āboli ietekmē veselību:
* Āboli regulē cukura līmeni un samazina otrā tipa cukura diabēta risku;
* Palīdz samazināt lieko svaru;
* Normalizē holesterīna līmeni asinīs un samazina sirds slimību risku;
* Samazina vēža risku;
* Labvēlīgi ietekmē zarnu mikrofloru;
* Āboli palielina imunitāti;

Es priekšroku dodu bioloģiskiem āboliem, jo, tad tos var ēst ar visu mizu (kurā atrodas vērtīgas šķiedrvielas un daļa antioksidantu) un neuzņemt nevēlamus savienojumus, kas ļoti daudz atrodas uz parasto audzētāju āboliem. Kā arī ieteiktu izvairīties no ceļmalās augušu ābolu ēšanas, jo tie uzņem izplūdes gāzes un krietni vien vairāk satur smagos metālus.



Sastāvdaļas:
  •  3 gab olas
  • 2 glāzes milti
  • 3/4 glāzes cukurs
  • 200 g sviests
  • Vanilīns
  • 500 g āboli
Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un sviestu. 
  2. Pievieno vanilīnu un miltus un samīca mīklā (masai jābūt tādai, lai mīkla neatdalītos). 
  3. 1/4 daļu no mīklas (uztaisīt divas garas ''desiņas'') liek saldētavā. 
  4. Tikmēr pārējo mīklu izliek ar sviestu ieziestā formā. Neaizmirstot, mīklu izlikt arī apmēram 1 cm augstumā gar formas malām. 
  5. Tad nomizo un sarīvē ābolus. Liek pa virsu mīklai, kas atrodas formā. 
  6. Saputo olas baltumus līdz masa kļuvusi stingra, tad liek virsū sarīvētajiem āboliem.
  7.  No saldētavas izņem mīklas ''desiņas'' un sarīvē formā pa virsu saputotajam olas baltumam. 
  8. Cep cepeškrāsnī apmēram 180-200 grādos, 20-40 minūtes, kad paliek zeltaina (var pārbaudīt, iebakstot ar kociņu). 
  9.  Ņemam ārā no cepeškrāsns, kad atdzisis, tad pārkaisa ar pūdercukuru. Var pasniegt ar ievārījumu.


Lai labi garšo, Sintija 🍰

Komentāri

Populāras ziņas