LEDUS KAFIJA AR KAZENĒM

“Coffee should be black as hell, 
strong as death
and sweet as love.” 
// sens turku sakāmvārds
Neesmu es kafijas cilvēks, bet, ja man kādreiz organisms pieprasa kafiju, tad tā noteikti būs ledus kafija. 
Kafiju pirmo reizi pagaršoju ap 13 gadiem, bet tā vairāk sāku dzert ap 17 gadu vecuma, jo tajā brīdī tas likās ''stilīgi''. Stilīgi bija apmeklēt ''Costa Coffee'', pasūtot ledus karameļu macchiato. Kāpēc tieši šis kafijas dzēriens? Tāpēc, ka man negaršoja kafija, bet tā kā kafiju dzert bija ''stilīgi'', tad ņēmu vissaldāko, kas bija pieejama. 😂
Vakardien, organisms pieprasīja kafiju. Protams, ledus kafiju. 🧊 
Tā kā atklāju, ka pagalmā aug kazenes, tad izdomāju, ka tās izmantošu karameļu sīrupa vietā. Padalīšos ar savu recepti!
Nepieciešams:
Ledus
Cukurs
Kafija (pēc izvēles - šķīstoša, nešķīstoša)
Auksts piens
Kazenes
Ledus kafijas recepte:
Ielejam shakerī uzvārītu kafiju vienu vai divus šotiņus (atkarīgs cik stipru kafiju vēlies), tad aukstu pienu, pievieno cukuru pēc vajadzības un dažas saspaidītas kazenes. 
Sakrati visu shakerī un lej glāzē. 
Pievieno ledus gabaliņus un nesasmalcinātas kazenes. Voilà!
P.S. Kazenes kafijai piedos līdzīgu garšu kā sīrups. Protams, ja nepietiek ar kazenēm, droši pievieno, kādu no sīrupiem, tiem klāsts ir ļoti plašs, kas derēs katra gaumēm. 💖
 

Komentāri

Populāras ziņas